Tips die je helpen bij die eerste indruk

Hoe stel jij jezelf voor? Tips die je helpen bij die eerste indruk

WeHelpen is een beweging voor en door mensen. Op wehelpen.nl/rheden staan hulpvragen en hulpaanbod van mensen uit de Rhedense Dorpen. Mensen helpen elkaar hier graag. Vooral wanneer ze meer weten over degene die hulp vraagt. Hoe stel je jezelf dan voor aan een ander? Hier een aantal tips.

Vertel en verlaag de drempel

Hoe meer er duidelijk is over jou en jouw hulpvraag, hoe sneller een ander enthousiast is om te reageren op je hulpvraag. Want ga zelf maar na: je neemt eerder hulp van een ander aan, wanneer je vooraf eerst over deze persoon iets kan gelezen. Een foto bij het verhaal geeft een nog betere eerste indruk. Als je je profiel en hulpvraag op wehelpen.nl/rheden plaatst, volg dan deze tips. Des te groter is de kans dat je een reactie krijgt:

  1. Plaats een leuke (scherpe) foto van jezelf

  2. Vertel over jezelf: hoe oud je bent, wat je leuk vindt om te doen, hoe je wehelpen.nl hebt gevonden, waarom je het leuk lijkt iemand uit de regio te ontmoeten die jou hulp kan bieden

  3. Vertel bij je hulpvraag wat je voor hulp zoekt en waarom

  4. Leg uit wat er nodig is om jou te helpen en wat al aanwezig is voor de klus of het vervoer bijvoorbeeld

  5. Vertel wat voor persoon je zoekt. Een handige harry, een luisterend oor, groene vingers, een wandelmaatje of een dierenvriend.

Hoe duidelijker je vertelt over jezelf en de hulp die je zoekt, hoe eerder een ander contact met je zal opnemen. Je telefoonnummer en adres wissel je alleen uit in een persoonlijk bericht, niet op je profielpagina of in je hulpvraag.

Tot slot 2 extra tips:

  1. Als je Facebook hebt, kun je dat account koppelen aan je profiel op WeHelpen.

  2. Je kunt natuurlijk ook zelf zoeken of er al iemand de hulp aanbiedt die je zoekt en contact opnemen.

Succes en veel plezier met het vinden van hulp van iemand in de buurt!

 

{##}