'Mijn hondjes geven zó veel vreugde.'

Corrie Broek uit Dieren

‘Ik gun het Rocky en Bowie om lekker te rauzen buiten’

 

Corrie Broek (55) is stapelgek op haar hondjes Rocky en Bowie. Door haar longziekte kan ze hen helaas niet meer uitlaten. Vrijwilligster Guusje Peijnenborg helpt.

 

Corrie: “Wij hebben altijd honden gehad. Heerlijk, die dieren om je heen. Rocky en Bowie wonen al zes jaar bij ons. De zwarte, Rocky, volgt je overal. En Bowie… die zijn we altijd kwijt, haha. Sinds ik ziek ben, ik heb de longziekte COPD, wordt het alleen steeds moeilijker om ze uit te laten. Een ouderenadviseur van Stichting STOER adviseerde mij om een oproep op wehelpen.nl/rheden te plaatsen. Zo kwam ik met Guusje in contact.”

 

Gek op dieren

Guusje Peijnenborg: “Ik werk als vrijwilligster bij WeHelpen, een website waarop je hulp kunt vragen en hulp kunt aanbieden. Ik was eigenlijk op zoek naar een oproep die we op Facebook konden delen. Om meer bekendheid te geven aan de website. Maar bij het lezen van Corrie’s oproep dacht ik meteen: ‘Dat wil ik wel doen!’ Ik heb zelf een hond en snap hoe gek je met zo’n dier bent.”

 

Organiseren

Corrie: “Guusje laat de hondjes nu twee dagen in de week uit. De rest van de week doen mijn zoon en dochter het, een andere vrijwilliger die we achter de hand hebben en mijn zussen in het weekend. Helaas kan mijn man niet met de hondjes naar buiten. Hij heeft een visuele beperking.”

 

Lekker rauzen

Corrie: “Al met al is het dus best een geregel. Maar de hondjes wegdoen… ik heb al zo veel op moeten geven. En de hondjes geven zó veel vreugde. Ik vind het fantastisch dat Guusje dit doet voor ons. En het klikt tussen haar en de hondjes. Ze is vaak wel een uur met ze weg. Dan kunnen ze heerlijk rauzen. Dat gun ik ze.”

 

Dichtbij

Guusje: “Ik woon praktisch om de hoek. Dat zag ik al op de plattegrond bij de oproep. Toen we elkaar ontmoetten, bleek ook nog eens dat we elkaar al eerder hadden gezien. Dat was bij het honden-loslaatgebied aan de Oosterlaan. Corrie racete daar letterlijk door het mulle zand met haar scootmobiel. Ik zei: ‘Dat is knap!’” Corrie: “Haha, klopt, ja. Mijn lichaam kan dan wel aanvoelen als 110 jaar oud, maar ik laat me niet tegenhouden. Ik ga overal naartoe met m’n scoot.”

 

Redactie: Met Kop en Staart

Fotografie: Goedele Monnens

 

Aanmelden?

Ga naar www.wehelpen.nl/rheden. Jezelf aanmelden kan via de knop ‘Aanmelden’ rechtsboven in het beginscherm. Alleen je naam en e-mailadres zijn nodig. Na het aanmelden kan je een hulpaanbod of hulpvraag op de website zetten.

Vragen?

Mail dan naar rhedensedorpen@wehelpen.nl 

 

We Helpen Rhedense dorpen wordt ondersteund door lokale  partners als: Radar Uitvoering Oost, Meldpunt Vrijwillige Thuishulp (MVT), Stichting STOER, Loket Vrijwillige Inzet, Innoforte, Attent Zorg & Behandeling, Bibliotheek Veluwezoom en de gemeente Rheden.


 

{##}