‘Ik ben handig met computers en help graag’

Fotobijschrift

Ottelien Groenenberg, contactpersoon WeHelpen Rhedense Dorpen, en vrijwilligster Guusje Peijnenborg

 

‘Een eerste ontmoeting kan soms spannend zijn’

Elkaar een handje helpen in de buurt. Dat is het idee achter wehelpen.nl/rheden - de online marktplaats voor inwoners van de Rhedense dorpen. De eerste ontmoeting tussen een inwoner die hulp vraagt en een inwoner die hulp aanbiedt, kan soms spannend zijn. Dat snapt vrijwilligster Guusje Peijnenborg.

Guusje Peijnenborg: “Als je iemand alleen via een website hebt gesproken, kun je opzien tegen het eerste ‘echte’ gesprek. Daarom schuif ik - voor wie dat wil - aan bij een eerste gesprek. Hoe dat precies werkt bij WeHelpen? Een inwoner wil bijvoorbeeld zijn heg laten snoeien. Die vraag plaatst hij op de website. Iemand reageert en er is een ‘match’. De eerste ontmoeting kan op neutraal terrein bij een van onze WeHelpen ontmoetingspunten.”

Klikt het?

Ottelien Groenenberg, contactpersoon WeHelpen Rhedense Dorpen: “Daar hebben we er vier van: Buurthuis De Poort in Velp, Buurthuis Rheden in Rheden en Bibliotheek Veluwezoom en MFC De Oase in Dieren. Klikt het bij zo’n eerste gesprek, dan maak je verdere afspraken. Zo niet, dan ronden wij het vanuit WeHelpen netjes af. Daar heb je geen omkijken meer naar.”

Ontmoetingspunt

Guusje: “De Ontmoetingspunten zijn er ook om mensen te helpen bij het aanmaken van een account op WeHelpen. Je hebt zo’n account nodig om een hulpvraag op de website te plaatsen of hulp aan te bieden. Ik help daar ook bij. Op zich wijst het zich vanzelf, maar ik merk dat mensen het soms gewoon spannend vinden om te beginnen. Ottelien: “Het is heel fijn dat Guusje ons team is komen versterken. Zo vinden nog meer inwoners hun weg naar elkaar.”

Om de hoek

Guusje: “Dat vind ik ook het mooie aan WeHelpen. Dat je het grote bereik hebt van internet, maar dat het tegelijkertijd dichtbij is. Ik maak regelmatig mee dat straatgenoten elkaar vinden. Vóór hun oproep op de website wisten ze niet dat de een hulp nodig had en de ander wilde helpen. Nu is het contact gelegd en kunnen ze elkaar direct benaderen als dat nodig is.”

Werkervaring

Guusje: “Dit vrijwilligerswerk helpt mij trouwens ook. Om weer werkervaring op te doen. Ik ben altijd lerares geweest, maar werd ziek. Op deze manier blijf ik bezig en doe ik ook nog eens wat ik het liefste doe: mensen helpen.”

Aanmelden?

Ga naar www.wehelpen.nl/rheden. Jezelf aanmelden kan via de knop ‘Aanmelden’ rechtsboven in het beginscherm. Alleen je naam en e-mailadres zijn nodig. Na het aanmelden kan je een hulpaanbod of hulpvraag op de website zetten.

Vragen?

Mail dan naar rhedensedorpen@wehelpen.nl of bel: 06 21 22 40 71 (Ottelien Groenenberg).

 

We Helpen Rhedense dorpen wordt ondersteund door lokale  partners als: Radar Uitvoering Oost, Meldpunt Vrijwillige Thuishulp (MVT), Stichting STOER, Loket Vrijwillige Inzet, Innoforte, Attent Zorg & Behandeling, Bibliotheek Veluwezoom en de gemeente Rheden.

 

{##}